تعریف رشته هنرهای تجسمی- گرافیک
گرافیک برگرفته از واژه یونانی graphikos به معنای طراحی توانسته با به خدمت گرفتن بسیاری از هنرها ، در اصلی ترین رسالت خود که انتقال پیام به مخاطب است جامه عمل بپوشاند . گرافیک مترادف هنر ترسیمی تصویرسازی ، نمودار یا طرح همراه با موضوعات چاپی می باشد که در دو مفهوم سنتی و نوین که مرز بین این دو پدیده در چاپ اثر می باشد . رشته کاردانی حرفه ای هنرهای تجسمی-گرافیک یکی از رشته های گروه فرهنگ و هنر دانشگاه علمی و کاربردی واحد ۴۶ است.
هدف از رشته هنرهای تجسمی- گرافیک
مهمترین و اصلی ترین هدف رشته هنرهای تجسمی- گرافیک انتقال پیام با زبان و شیوه هنری است . دنیای امروز دنیای تبلیغات در بخشهای اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی ، اخلاقی و ……. است. از آنجایی که تبلیغات دریچه ای به سوی تغییر و اثر گذاری بر نظرات مردم است به همین خاطر رقابت در این زمینه بالاست .
آینده شغلی رشته هنرهای تجسمی- گرافیک
رشته گرافیک و بازار کار مربوط به آن هرساله از پیشرفت های چشمگیر و قابل توجهی برخوردار است و درآمدزایی مناسب آن این رشته را به باثبات ترین رشته هنری در بازارکار معرفی نموده است . پرواضح است که اغلب شرکت های خرد و کلان برای معرفی تولیدات و کالاهای خود نیاز به گرافیست دارند تا با شیوه هنری گرافیکی به این مهم بپردازند . بنابراین تقریبا هیچ سازمان ، ارگان و اداره ای نیست که متخصصین این حوزه هنری را نادیده بگیرد و از آن بهره نبرد . این رشته تحصیلی این امکان را به فارغ التحصیلان خود می دهد که در مراکز خصوصی ، دولتی و در شرکت های تبلیغاتی و همچنین به صورت خوداشتغالی فعالیت هایی مانند طراحی جلد کتاب ها و آرایش آنها ، طراحی لوگو ، طراحی پوسترها و طراحی بنرهای تبلیغاتی ، طراحی و تنها گوشه ای از فعالیت های شغلی این رشته محسوب می شوند .
مقاطع تحصیلی رشته هنرهای تجسمی- گرافیک
مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۶ تهران این امکان را برای کسانی که مایل به تحصیل آکادمیک در این رشته هستند در دو مقطع کاردانی و کارشناسی به صورت ناپیوسته و البته بدون آزمون فراهم نموده است .
اساتید برجسته رشته هنرهای تجسمی- گرافیک
استاد مجید عباسی – استاد بهزاد جوانبخت – استاد مرتضی ممیز (پدر گرافیک نوین ایران) – استاد کوروش پاکزاد – استاد ابراهیم حقیقی – استاد فرهاد فزونی – استاد فرشید مثقالی – ساعد مشکی و استاد مسعود نجابتی اساتید برجسته این رشته هنری در ایران هستند .
نیاز جامعه آینده به رشته هنرهای تجسمی- گرافیک
فرآیند ارتباط بصری و حل مسئله از طریق استفاده از تایپ ، فضا ، تصویر ، رنگ و کاربرد آن در تایپوگرافی – هنرهای بصری ، تکنیک های صفحه آرایی و همچنین کاربردهای رایج طراحی گرافیک شامل هویت (لوگو و نام تجاری) انتشارات (روزنامه ها و کتابها) تبلیغات چاپ ، پوسترها ، بیلبوردها – گرافیک وب سایت و عناصر ، علائم و بسته بندی محصولات همه و همه نوید رو به رشد تقاضا برای جذب بیش از پیش متخصصین این رشته را می دهند تا آنجا که درهرسال زمینه جذب ۷ تا ۱۰ هزار نیروی کارآمد برای این رشته فراهم خواهد بود .
دوره های مرکز ۴۶ در رشته هنرهای تجسمی- گرافیک
مرکز آموزش علمی و کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۶ تهران در دو مقطع کاردانی حرفه ای ترمی و کارشناسی حرفه ای ترمی دانشجو می پذیرد. عنوان دقیق رشته های مرکز در زمینه هنرهای تجسمی گرایش گرافیک عبارتند از کاردانی حرفه ای هنرهای تجسمی – گرافیک ، کارشناسی حرفه ای گرافیک – پوستر و نشانه ، کارشناسی حرفه ای گرافیک – گرافیک تزئینی و محیطی.
دروس مهم رشته کاردانی هنرهای تجسمی- گرافیک
طراحی پایه، طراحی پوستر، طراحی فیگور، تجزیه و تحلیل و نقد آثار هنری، هندسه مناظر و مرایا، هندسه نقوش، خوشنویسی و طراحی حروف، تکنیک های تصویرسازی، صفحه آرائی، طراحی نشانه، عکاسی پایه، مبانی فنون چاپ، مبانی هنرهای تجسمی، نرم افزار ترسیمی، نرم افزار تصویری، نرم افزار تصویرسازی از دروس مهم و تخصصی این رشته در دانشگاه محسوب می شود .
مشاهده سرفصل دروس رشته کاردانی هنرهای تجسمی- گرافیک
اطلاعات مهم رشته هنرهای تجسمی- گرافیک
از جمله موراد مهم برای کسانی که تمایل به تحصیل در رشته هنرهای تجسمی- گرافیک هستند درآمد و بازار شغلی این رشته است چرا که لیست شغل های این رشته به گونه ایست که شما می توانید در شرکت های مختلف مشغول به کار شوید . فقط این مسئله را به خاطر بسپارید که می بایستی لوازم و وسایل مورد نیاز را تهیه فرمایید چرا که در طی تحصیل به ویژه برای کارهای عملی این وسایل جزء ملزومات می باشد . نکته مهم دیگر این رشته پذیرش دانشجو در بسیاری از دانشکده های معتبر سراسر جهان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری می باشد و اکثر دانشگاههای مذکور از دانشجویان بین المللی این رشته استقبال می کنند .
دارندگان مدارک فارغ التحصیلی کاردانی و کارشناسی رشته هنرهای تجسمی- گرافیک نیز مانند بسیاری از رشته های مهارتی و کاربردی در دانشگاه جامع علمی کاربردی بخاطر قابل ترجمه بودن امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در کشورهای دیگر را دارندکه این از نکات مهم و جذابیت های این رشته به حساب می آید.
در صورتی که به رشته کاردانی هنرهای تجسمی- گرافیک علاقه مند هستید و قصد ادامه تحصیل در این رشته و یا رشته های دیگری را دارید برای پیش ثبت نام (مشاوره) و یا ثبت نام در این مرکز آموزش علمی و کاربردی زیر نظر دانشگاه جامع علمی کاربردی در ترم آینده و دانشجو شدن در رشته مذکور فرم زیر را تکمیل نمایید و جهت اطلاعات بیشتر با شماره مشاوران مرکز و یا کانال های ارتباطی فوق تماس حاصل نمایید.