سوالات پرتکرار

دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از دانشگاه های وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است که با هدف ارتقاء سطح مهارت شاغلین بخش های مختلف اقتصادی و افزایش مهارت های حرفه ای فارغ التحصیلان مرکز آموزش که فاقد تجربه اجرایی می باشند تشکیل و با بکارگیری و سازمان دهی امکانات، منابع مادی و انسانی دستگاه های اجرایی، نسبت به برگزاری دوره های علمی و کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی اقدام می کند. دانشگاه جامع علمی و کاربردی تنها متولی نظام آموزش عالی علمی کاربردی است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اداره می شود. هدف دانشگاه جامع فراهم آوردن موجباتی است که مشارکت سازمان ها و دستگاه های اجرایی دولتی و غیر دولتی را برای آموزش نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور می باشد به نحوی که دانش آموختگان بتوانند برای فعالیتی که به آنها محول می شود، دانش و مهارت لازم را کسب نمایند. دانشگاه جامع مسوولیت برنامه ریزی، سازماندهی، پشتیبانی های کارشناسی، عملیاتی، اطلاعات و سیاستگذاری های کلان و نیز نظارت و ارزشیابی مراکز و موسسات علمی وکاربردی را بر عهده دارد. مراکز و موسسات آموزش عالی علمی و کاربردی زیر نظر دانشگاه، رکن اجرایی آموزش های علمی-کاربردی و به قصد ارتقای دانش کار و ایجاد مهارت های متناسب با حوزه فعالیت شغلی افراد می‌باشد. از اهداف آموزش های علمی کاربردی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

ایجاد بستر مناسب برای فعالیت همه جانبه (صنعتی، نظامی و دانشگاهی) در گسترش اعتلای دانش و پژوهش علمی-کاربردی کشور.

ارتقای شاخص های کمی و کیفی آموزش های کاربردی در جامعه.

فراهم سازی زیر بنای مناسب بمنظور بکارگیری توان دانش آموختگان دوره های نظری در حل مسائل کاربردی.

زمینه سازی زیربنای مناسب برای ایجاد انتقال تکنولوژی نوین.

دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از دانشگاه های وزارت علوم تحقیقات و فناوری است، تمامی ضوابط و مقررات آموزشی آن مطابق با چهارچوب ها و قوانین آن وزارتخانه بوده و مدرک تحصیلی آن نیز از سوی آن وزاتخانه صادر می گردد. بنابراین اعتبار مدارک اخذ شده از این دانشگاه برای ادامه تحصیل و سایر موارد، مانند دانشگاه های دیگر وزارت علوم می باشد. مدرک دانشگاه جامع علمی- کاربردی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد و برای ادامه تحصیل در کلیه دانشگاه های داخل و خارج از کشور معتبر است.

دانشگاه علمی کاربردی برگزار کننده مقاطع کاردانی و کارشناسی است. با توجه به اینکه در دانشگاه علمی کاربردی پذیرش به صورت ترمی می باشد، در صورتی که دانشجو به صورت عادی یک مقطع را سپری کند (عدم مشروطی، گذراندن درس های هرترم به صورت عادی) مطابق برنامه ریزی متداول در نظام آموزش عالی کشور طول هر کدام از مقاطع ذکر شده دو سال یا چهار ترم تحصیلی خواهد بود.

برای مشاهده رشته ها و سرفصل های مرکز بر روی لینک کلیک کنید.

جهت مشاهده امکانات مرکز کلیک کنید

برنامه ریزی کلاس های دانشگاه  به صورت حضوری و آنلاین بوده و مطابق برنامه ریزی های متداول نظام آموزش عالی کشور می باشد. با توجه به اینکه بسیاری از دانشجویان این دانشگاه شاغل می باشند در حد مقدور تمهیداتی در زمان بندی کلاس ها و امتحانات برای این قشر از دانشجویان اندیشیده شده است. حضور دانشجو در تمام جلسات مربوط به هر درس الزامی است و ساعات غیبت دانشجو در هر درس نباید از سه شانزدهم مجموع ساعات آن درس تجاوز کند.

یکی از ویزگی های تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی پایین بودن شهریه می باشد. میزان شهریه به نوع رشته و تعداد واحد های اخذ شده در هر ترم بستگی دارد .

متقاضی می بایست با مراجعه و یا تماس با مشاوران مرکز و یا همچنین با تکمیل فرم پیش ثبت نام نسبت به ثبت اطلاعات شناسائی، اطلاعات تحصیلی و اطلاعات تماس خود اقدام و منتظر تماس از طرف مشاوران مرکز باشد. زمان دقیق شروع ثبت نام اصلی از طریق سایت سنجش و یا مراجعه حضوری به مرکز معمولا اواسط مردادماه برای ورودی های مهر و اواسط آذرماه برای ورودی های بهمن می باشد. زمان دقیق شروع ثبت نام اصلی هر دوره معمولا از طریق سایت سازمان سنجش و سایت دانشگاه جامع علمی کاربردی و سایت مرکز و همچنین رسانه های جمعی به اطلاع عموم می رسد.

ورود به دوره های مقطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه جامع علمی کاربردی بدون آزمون بوده و بر اساس معدل مقطع تحصیلی قبل می باشد. برای دوره های کاردانی مدرک مورد نیاز دیپلم می باشد و نیازی به مدرک پیش دانشگاهی نیست. برای دوره های کارشناسی مدرک مورد نیاز مدرک کاردانی و یا مدرک لیسانس می باشد. تمام دارندگان دیپلم با هر رشته ای می توانند بدون توجه به نوع مدرک و رشته تحصیلی دیپلم در هر رشته ای که دوست داشته باشند ثبت نام کنند. تمام دارندگان مدرک مورد نیاز مدرک کاردانی و یا مدرک لیسانس می توانند بدون توجه به نوع مدرک و رشته تحصیلی کاردانی و یا کارشناسی قبلی در هر رشته ای که دوست داشته باشند ثبت نام کنند. اولویت پذیرش در هر رشته با دیپلم های مرتبط می باشد، لیکن دارندگان سایر دیپلم ها نیز مجاز به انتخاب این رشته ها می باشند. بدیهی است اولویت پذیرش آن ها پس از دیپلم های مرتبط می باشد. در صورت عدم ارتباط نوع دیپلم و یا فوق دیپلم با مقطع بالاتر، پذیرفته شده می بایست تا حداکثر ۶ واحد واحد جبرانی را بگذراند. دانشگاه جامع علمی کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشجو می پذیرد.

هدف از آموزش های علمی- کاربردی آموزش مهارت های لازم به افراد برای احراز مشاغل پس از تحصیل بوده و پس از فراغت از تحصیل، قابلیت های لازم برای جذب در شغل مورد نظر را داشته و مهم تر از آن قابلیت خود اشتغالی داشته باشد.

خیر . میهمان، تغییر رشته و مرخصی و انتقال از ترم دوم به بعد مجاز می باشد.

دانشجو در یک زمان حق نام نویسی و ادامه تحصیل در بیش از یک رشته و در هر رشته بیش از یک گرایش در یک یا چند دانشگاه را نخواهد داشت. در صورت تخلف، از ادامه تحصیل در یکی از رشته های انتخابی به تشخیص کمیسیون بررسی موارد خاص وزارت محروم و سوابق تحصیلی وی باطل اعلام می شود و دانشجو در این حال موظف است کلیه هزینه های مربوط به رشته حذف شده را مطابق تعرفه های تعیین شده به دانشگاه ذیربط بپردازد.

دانشجوی دوره‌ های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته با داشتن شرایط زیر می‌تواند حداقل شش هفته پیش از شروع نیم‌سال تحصیلی بجز اولین نیم‌سال تحصیلی و صرفاً در تابستان نسبت به ارایه درخواست خود به گروه آموزشی مرکز اقدام نماید. شورای آموزشی مرکز با ارسال مدارک نسبت به ارسال موضوع به کمیسیون  بررسی موارد خاص واحد استانی ظرف مدت ۷۲ ساعت اقدام می‌نماید. کمیسیون بررسی موارد خاص واحد استانی نیز می‌تواند درخصوص تغییررشته یا گرایش تحصیلی با رعایت شرایط و ضوابط زیر، اقدام نماید:

تبصره ۱-  وجود رشته یا گرایش مورد تقاضای دانشجو در همان مرکز

تبصره ۲-  کمتر نبودن معدل کل دانشجو از معدل کل پایین‌ترین فرد پذیرفته شده در سهمیه و رشته مورد تقاضا در همان نیم‌سال تحصیلی پذیرفته شده.

تبصره ۳- امکان ادامه تحصیل دانشجو در سنوات تحصیلی مجاز باقی‌مانده.

تبصره ۴- تغییر رشته از رشته‌های متمرکز به رشته‌های نیمه متمرکز امکان پذیر نیست.

تبصره ۵-  دانشجو در هر یک از مقاطع تحصیلی، تنها یک بار می‌تواند تغییر رشته دهد.

طبق قوانین و مقررات دانشگاه جامع علمی کاربردی درخواست معادل سازی دروس تنها در زمان ثبت نام و تا قبل از حذف و اضافه ترم اول بررسی می گردد.

جهت درخواست معادل سازی بایستی ریز نمرات دروس مقطع مشابه گذشته (مقطع پایان یافته یا تکمیل نگردیده) به هنگام ثبت نام به همراه سایر مدارک تحویل مرکز گردد. درخواست معادل سازی دروس مقطعی که از زمان فارغ التحصیلی یا انصراف دانشجو ۷ سال و بالاتر گذشته باشد بررسی نخواهد شد.

معادل سازی از مقاطع دانشگاه های دیگری جز علمی کاربردی فقط شامل دروس عمومی بالای ۱۲ خواهد بود.

معادل سازی از دروس رشته های مرتبط دانشگاه علمی کاربردی به نحوی انجام خواهد گرفت که دانشجو حداقل دو ترم تحصیلی در دوره پیش رو داشته باشد.